Padlizsánnal töltött gomba
Hozzávalók :
- 40dkg padlizsán, 
 
- 1dl olívaolaj, 
 
- 10szál friss bazsalikom, 
 
- 1szál póréhagyma, 
 
- fél hagyma, 
 
- 10dkg kaliforniai paprika, 
 
- 1dl paradicsomlé, 
 
- 8db sampinyon gomba, 
 
- 1gerezd fokhagyma, 
 
- csipet só, 
 
- őrölt bors, 
 
- 5dkg vaj. 
 
A padlizsánt megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk, és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütőben 20 percet sütjük. 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése