Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 1., hétfő

Sonkás - tejfölös gomba

Nah szoval én nem szerettem a gombát, de ezt úgy tömtem magamba....
Kitaláltam, hogy kedveskedek a páromnak egy kis töltött gombával, ezért 3 szimpatikus receptet vettem le a netről és abbol ő választotta ezt egyik napon másik napon pedig......

Hozzávalók:

  • champion gomba - jó nagy fejek
  • sonka
  • egy csésze tejföl
  • 1/2 paradicsom
  • 1 kanál liszt
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:

Fogtam a nagy gombafejeket és megpucoltam és a törzsét levettem.







A törzsét apró kockára vágtam, a sonkával és a petrezselyemzöldel együtt.



Töltelék: Elővettem egy 
serpenyőt amibe egy kevés olajon megpíritottam a gombaszárakat, a sonkát és a petrezselyemzöldet.

A sonkán láttam mikor volt kellően megpírulva. 

Hozzátettem a fél, felkockázott paradicsomot és egy kicsit megfonyasztottam.






Ráöntöttem a csésze tejfölt és jól elkevertem.

A tűzről levéve 1 kanál liszttel besűritettem.







A megpucolt gombafejeket egy tepsibe tettem, majd megtöltöttem a töltelékel.


Majd egy kis olajat es 200ml vizet öntöttem alá. Alufóliával lefedtem és kb.20 perc alatt készre pároltam.

Levettem az alufóliát, ekkor már nem volt csak épp egy pár csöpnyi víz alatta. Mellé pakoltam a maradák tölteléket és mág kb.5 percig hagytam a lerben összerotyogni.