Összes oldalmegjelenítés

2012. február 6., hétfő

A csomós mártás megmentése

Általában a rántás alapú mártásokal van ez a probléma.
Amit tanultam, hogy a rántásnál amit ugye ugy csinálunk, hogy kevés olajon kb.2-3 kanálnyi lisztet szép zsemleszínűre pirítunk. Ez ugyebár meleg ezért mindig hideg lével, lassan-ha lehet adagolva kell felöntenni.
Ha esetleg csomós lett, akkor gyorsan egy kézi habverővel erősen verjük fel. Ha még nem sikerült, akkor egyszerűen szürjük át egy másik lábosba.
Azt is hallottam, hogy van aki botmixerel tünteti el a csomókat.

Savanyu kaposzta leveske


Káposztaleves savanyú káposztából
Hozzávalók:
50dkg savanyú káposzta(szeletelt)
2 hagyma
1 szál kolbász
egy kis szallonna
200g tejföl
so, bors

Az egyik hagymát apróra kockazuk amit egy kevés olajon megfutatjuk a karikázott kolbásszal es a szalonnaval. Mikor kiengedte a zsírját rátesszük a káposztát )lehet a levével együtt. Felöntjük vízzel (sonkalével a legjobb, de én sonka alaplevet csináltam kockábol).Mindezt puhára fözzük. Hagymás-piros paprikás rántással besűritem. Sóval, borsal ízesítem. Tálaláskor pedig tejfölt addunk hozzá.