Összes oldalmegjelenítés

2012. november 8., csütörtök

Csirke helyet marha

Nem kell semmi kulonosre gondolni, itt csak egyszeruen arrol van szo, hogy egy csirke receptet probaltam ki a tegnap, de mire haza ertem addigra mar marha husbol legyen keszitve. Talaltunk jo arba marha combot es akkor abbol csinaljuk. nalunk nagyon ritkan van marha husi 1mert nem annyira preferalt 2 mert nem eppen a legolcsobb hus koze tartozik.
A receptet az altalam mar emlitett EZ ZSIR oldalon talaltam es hat termeszetesen a Buday Peter keszitette el. Nagyon jo, mert van hozza video is.
Egybol 2 recept volt, de elsore csak az eslo recept:)

Spargaval toltott csirkemell, sult tavaszi zoldsegekkel


Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
8 szelet, kb. 10-12 dkg félkemény sajt
20 dkg kb. 8 szál zöldspárga, vagy spenótlevél
8 levél friss bazsalikom
2 dl száraz fehér bor
20 dkg krémsajt
1 evőkanál bazsalikom pesztó
0,5 dl étolaj

Köret:
1 csomag vajretek
20 dkg sárgarépa
1 db zeller szára és levele
1 db karalábé
4 dkg vaj
20 dkg spenót
2 csomag petrezselyem zöldje
A spárgát enyhén sós vízben leforrázom. Roppanós kell, hogy maradjon. Félbevágom az adagonként 2 db zöldspárgát. A spárgának a vébőlt,  legalább 3 cm-t levágok, mert az a része fás lehet. Ezt a félbe vágott spárgát begöngyölöm vékonyra szeletelt szárított sonkába. Nyitott szeletet vágok a csirkemelléből. Ebbe a szeletbe teszem bele a göngyölt spárgát.. Természetesen a spárga, ha nincsen szezonja, kiváltható spenóttal.Serpenyőben kevés étolajon elősütöm a csirkemellet, és felöntöm kevés fehérborral. Fedő alatt, egy szer-kétszer megforgatva, takaréklángon 6-8 perc alatt készre sütöm, párolom.
Amikor a hús elkészült, kiveszem. Amikor a serpenyőben ott maradópároló szaft is szinte elforrt, akkor krémsajtot olvasztok  benne, amit pesztóval ízesítek. Ez lesz az étel mártása.
A zsenge sárgarépát, a cikkekre vágott karalábét, a piros vajretket, a zellerszárat, leforrázom vagy meggőzölöm. Serpenyőben, kevés vajban megforgatom, miközben spenót levelet és petrezselymet keverek bele. Sózom. Apróra vágott zellerlevéllel megszórom.
Ez az eredeti recept, nah es a valtoztatasom, hogy sparga helyet spenottal csinaltam, mert az nagy kedvenc es hat ahogy kezdtem csirke helyett marhacombibol csinaltam vegul.
A zoldsegek:repa, karalabe, hagyma, gomba, paprika es retek(azt hittem nem lesz jo sutve, de megis).


2012. november 7., szerda

Kábelek

Szerintem sok mindenkit zavarnak a kábelek...lógnak, elterpeszkednek, belebotlasz, belegabalyodik a lábad, ha kinyújtozol az íróasztalnál stb stb
Van egy óriási blog listám amit néha néha mgenézegetek és hopp min akadt meg a szemem? Egy kábel eltüntető trükkön. A tavaly én is vettem egy szép lapos tévét, de nem tehetem fel a falra, mert látszani fog a kábel....nah de most! Itt egy nagyon jó ütlet és szinte nem kell hozzá semmi olyan, amit ne lenne otthon feleslegként.
Ha ide http://regiuj.blogspot.ro/2012/11/porszivocsobol-kabeltakaro.html kattintasz te is meg láthatod ezt a csodás ötletet.