Összes oldalmegjelenítés

2012. május 4., péntek

Padlizsánnal töltött gomba


Hozzávalók :

  • 40dkg padlizsán, 
  • 1dl olívaolaj, 
  • 10szál friss bazsalikom, 
  • 1szál póréhagyma, 
  • fél hagyma, 
  • 10dkg kaliforniai paprika, 
  • 1dl paradicsomlé, 
  • 8db sampinyon gomba, 
  • 1gerezd fokhagyma, 
  • csipet só, 
  • őrölt bors, 
  • 5dkg vaj. 
A padlizsánt megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk, és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütőben 20 percet sütjük. 

Savanyúkáposzta tepsiben


A savanyúkáposztát egyszer átmostam, hogy ne legyen annyira erős íze. 1 db apróra vágott hagymával összekevertem, és a felet beterítettem 1 közepes méretű tepsibe. A káposztát beterítettem füstölt karajszeletekkel és a kolbásszal, a tetejére raktam a savanyú káposztát, rá az alufóliát, és be a sütőbe. 220C fokon 1 órát sütöttem. 

Forras:http://www.fogyokurak.hu/szenhidratszegeny-zoldseges-etelek--cikk

Brokkolis-sonkás csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell szeletek,
  •  50 dkg brokkoli, 
  • 15 dkg sajt,
  •  2-3 dl tejszín,
  •  6-8 szelet gépsonka
  •  só, bors és ízlés szerint fűszerek 
A brokkolit rozsaira szedjük, egy jenait kivajazunk, és a brokkolival beterítjük az aljat. A húst ízlés szerint fűszerezzük és egymás mellé ráfektetjük a brokkolira, majd a húsra a sonka szeleteket. A tejszínt ráöntjük a sonkára, a tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és lefedjük alufóliával a jenait. Ezután kb 30-40 percig pároljuk az alufólia alatt, majd alufólia nélkül egy kicsit megpirítjuk a tetejét. 

Forras:http://www.fogyokurak.hu/szenhidratszegeny-zoldseges-etelek--cikk

Zoldseges tojaslepeny

Hozzavalok:

  • tojás 2 közepes darab
  • tej, 1,5%-os 20 g
  • olívaolaj 5 g
  • sárgarépa 30 g
  • csiperke 30 g
  • vöröshagyma 20 g
  • petrezselyem zöld 
  • só 
A recept a 2. és a 3. szakaszban fogyasztható.
A gombát nagyobb kockákra vágva, a sárgarépát karikákra és a vöröshagymát apróra vágjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon átfuttatjuk. Sózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyem zölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Zsírjára pirítva hozzákeverjük a tejjel felvert tojásokat és megsütjük. Melegen tálaljuk.

Az eredeti recept itt talalhato: 
http://www.beresalexandra.hu/receptek2/zoldseges_tojaslepeny_386

Csipos csirkeszarnyak - Beres Alexandratol



Hozzavalok:
  • csirkeszárny 4 db
  • olaj 5 ml
  •  
  • csípős pirosarany
  • gyömbér 
  • feketebors 
  • petrezselyem zöld


A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, piros arannyal és borssal. A megtisztított csirkeszárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A receptet itt talaljatok: 
http://www.beresalexandra.hu/receptek2/csipos_csirkeszarnyak

Koszonjuk Alexandra!

Mustaros csirkecomb

Nagyon megdobentem, mikor elolvastam a Beres Alexandra oldalan, hogy csirkebol egy adag az 120g legyen. Huha, en mikor dietazom, irdatlan mennyisegbe fogyasztom a csirket, mivel sajnos a halat nem birom, igy tehat maradnak a szarnyasok es persze abbol is inkabb a csirket preferalom. Szoval 120g??? Tenyleg elo kell vegyen a merleget es keznel tartani, mert akkor ezentul merlegelhetek.
Szoval ezt a receptet mar rengetegszer megcsinaltam, de most ratalaltam az Alexandra oldalan is, ezert eszembe jutott, hogy megosszam.
Hozzavalok:

  • csirkecomb
  • mustar
  • olivaolaj
  • fuszerek(BBQ, csirke, tengeri so, bors)
A csirkecombokat megtisztitom, bele helyezem egy tepsibe.
A fuszereket az olajal es mustaral jol osszekeverem.
A mustaros szoszal jol megkennem. Alufoliaval befedem es be  a sutobe.
Mikor mar puha (ez kb.40-45perc) a husi leveszem a foliat es 5-10percig piritom. 

Fitnes turo krem

Reggelire lehet fogyasztani, a kenyerfuuggoknek egy kis teljeskiorlesu kenyerel, de aki kibirja a kenyer hianyat, siman megtolhet vele paprikat vagy paradicsomot.
Hozzavalok:
50g sovany turo
50g joghurt
es fuszerek( paprika-hagyma, fokhagyma-zoldfuszerek, siman csak egy kis kapor)
Ezt mind jo osszekeverjuk es egy keves ideig hutoben tarolva hagyuk osszeerni az izeket.

tippek

Olvastam egy ciket, persze a szokasosat irja le, de a vegen van egy 2 soros fagyi recept, persze kaloriamentes, juhee
A ciket itt olvashatjatok: http://www.fogyokurak.hu/hogyan-fozzunk-alacsony-kaloriatartalmu-eteleket--cikk
A fagyi recept pedig: zsiszegeny joghurtba belekeverni malnat egy keves edesitovel, be a fagyasztoba es kesz is. Hanem mas munkaba egy kis edeseg, ebbe a melegbe.