Nagyon rákaptunk az előre elkészített tortellinire, mert csak egy kis paradicsom kell hozzá valamilyen fomában és kész a kaja.
Most nézegettem, hogy van tortellini és tortelloni is. hmmmmm
A kettő ugyanaz???? Megnézegettem a képeket és hát nekem ugyan annak tűnik, de biztos???? Azért az internet olykor elégférreérthető. Szóval ha tud nekem valaki segíteni, azt megköszönném :D
Szeretném kipróbálni házilag. De ha a 2 nem ugyanaz akkor melyik a jobb???
Melyiket tudom könnyen elkésziteni??? Nagyon összezavarodtam....azt hiszem ezt most egy kutató munka fogja övezni :P
Összes oldalmegjelenítés
2011. január 21., péntek
Képek
Van egy pár recept, amihez nincs kép. Ez azért van, mert mire oda jutnék, hogy lefényképezem már nincs.
Nagyon szerettem azokat a blogokat ahol a lépések is levannak fényképezve így sokkal kisebb az esély arra, hogy valamit elrontsak. Nagyon szeretném ha nálam is így lenne. Megigérem, hogy a képek fel lesznek téve.
Nagyon szerettem azokat a blogokat ahol a lépések is levannak fényképezve így sokkal kisebb az esély arra, hogy valamit elrontsak. Nagyon szeretném ha nálam is így lenne. Megigérem, hogy a képek fel lesznek téve.
2011. január 20., csütörtök
Rantott sajt
Nagyon szeretjük és bizony van mikor nemigen jó a trapista sajt, így jártunk most is ezért lett a rántott sajt:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- trapista sajt
- tojás
- kenyér morzsa
- liszt
Elöször kb. olyan 1-1.5cm vastag szelet sajtott vágunk.
Azután lisztbe beleforgatjuk majd tojásba, azután szintén lisztbe amiután megint egy réteg tojás jön és végül a kenyér morzsa. Majd olajba kisütjük pont mint a rántotthúsit(bécsi szelet).
Melegen ajánlom! :D
Tök eletevése télire
A tegnap tököt akartam csinálni egy kis fagyasztott fasirttal, az hamar meg van.
Van a fagyasztómba tök kiveszem és hát ugyebár jéggé van fagyva...nah kiolvasztom....hát inkább pirítsuk meg a hagymát tegyük rá a tököt és kienged az.
Jah , úgy is volt de mikor kiolvadt jó levet eresztett. Nah akkor hagyuk kicsi lángon pároljuk le a vízet...hát nem tudom mennyit hagytam(kb. 5percig még sok leve volt miután hirtelen csak eltünt), mire egyszercsak pedig odakapta. Persze mérges lettem, de nálam ez már megszokot :p
Ki gondoltam, hogy ma utána nézek lehet-e másképp is elrakni és IGEN!!!
Jah és egyébként baromi sok helyet foglal a kicsi mélyhütőnkbe és csak én szerettem (nah jó néha más is megeszi, de az nagyon ritka)...
Szóval néhány ötlet amit találtam:
Van a fagyasztómba tök kiveszem és hát ugyebár jéggé van fagyva...nah kiolvasztom....hát inkább pirítsuk meg a hagymát tegyük rá a tököt és kienged az.
Jah , úgy is volt de mikor kiolvadt jó levet eresztett. Nah akkor hagyuk kicsi lángon pároljuk le a vízet...hát nem tudom mennyit hagytam(kb. 5percig még sok leve volt miután hirtelen csak eltünt), mire egyszercsak pedig odakapta. Persze mérges lettem, de nálam ez már megszokot :p
Ki gondoltam, hogy ma utána nézek lehet-e másképp is elrakni és IGEN!!!
Jah és egyébként baromi sok helyet foglal a kicsi mélyhütőnkbe és csak én szerettem (nah jó néha más is megeszi, de az nagyon ritka)...
Szóval néhány ötlet amit találtam:
- A meggyalult tököt sóval lerakjuk nagy üvegbe, egy réteg só, egy réteg tök. Használat elött jól ki kell áztatni.
- A tököt meggyaluljuk, kissé megsózzuk, azután a sóból kicsavarjuk és a következő levet öntjük rá: két rész vizhez veszünk egy rész ecetet, kevéske cukrot, felfőzzük és mikor kihült a tökre öntjük. lekötjük és kigőzöljük, forrástól számitott harminc percig. Igy kisebb üvegekbe tegyük el.http://www.nyugdijas.sokoldal.hu/?oldal=qlcjiZdV4
- Baromi egyszerű, a meghámozott tököt összekavarta aprított kaporral be az üvegbe egy kanál 10%-os ecet rá aztán dunsztolás és kész is. http://dulmina.blogspot.com/2008/08/tk-tlire.html
- A legyalult tököt néhány órára hideg vízbe áztatjuk, amíg üveges lesz. A vizet közben cseréljük. Ezután üvegbe rakjuk, kaporral rétegezve. Gyenge ecetes-sós vizet forralunk, melyet forrón a tökre öntünk. Lekötve száraz dunsztba tesszük. A két lekötő papír közé nátrium benzoátot teszünk. Télen csak be kell habarni, és esetleg utána ízesíteni. http://www.ektf.hu/user/gyakorlo/szakacs/telire.htm#Tök
- Édes-savanyú tök
Hozzávalók: 4 kg tök, borecet és víz (1 kg, előkészítés után mért tökhöz 1,25 dl ecet és 1,25 dl víz). Az ecet és cukoroldathoz: 65 dkg cukor, 5 dl borecet, 5 dl víz, 4 szegfűszeg, 20 g feketebors, 4 babérlevél, 2 fokhagymagerezd, 4 szárított, piros csilipaprika, 1 tasak tartósítószer
Elkészítés: A tököt negyedeljük, belsejét kiszedjük, meghámozva kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. Az ecetet és a vizet elvegyítjük, a tökre öntjük, és letakarva egy éjszakán át hűvös helyen tartjuk. Ezután a tököt habszedő kanállal kivesszük és lecsöpögtetjük. Az ecetes cukoroldathoz a cukrot felforraljuk az ecettel, vízzel, szegfűszeggel, borssal, babérlevéllel, fokhagymával és a csilivel. A tököt adagonként kb. 5 perc alatt üvegesre (nem túl puhára) pároljuk benne, majd az előkészített üvegekbe tesszük. A levet újra felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tartósítószert. Átszűrve, az üvegeket peremig töltve, azonnal a tökre öntjük. Ezután mindegyiket lezárjuk és tetejükre fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. http://www.lhp.hu/cs_olvas.php?a=5478
Megjelenítettem a forrásokat, mert így a korekt!
2011. január 17., hétfő
Sűrített tej
A sűrített tejet tejből, részleges vízelvonással állítják elő. Így víz újbóli hozzáadásával friss tejhez hasonló terméket kaphatunk.
A cukrozott sűrített tej esetében a kondenzálási eljárás után cukrot adnak a tejhez. Így sűrűbb, sötétebb színű terméket kapunk.
Cukrozott sűrített tejet elsőként Gail Borden állított elő iparilag, 1856-ban az Egyesült Államokban, mely eljárást a tejtartósítás terén az elsők között jegyzik.
Nagyon magas a kalóriatartalma; ahhoz, hogy egy csésze kondenzált tejből cukrozott sűrített tejet kapjunk, kb. 1 és 1/4 csésze cukrot kell hozzáadni és abban hevítés során feloldani.
A Nestlé 1911-ben szállt be a cukrozott sűrített tej gyártásába és Ausztráliában megnyitotta a világ legnagyobb gyárát
A cukrozott sűrített tej felhasználása is különbözik cukormentes változatától. Sok helyen pl. kávéba és teába teszik, ill. kenyérre is kenik, de italok, édességek alapjául is szolgálhat.
http://www.nosalty.hu/suritett_tej_alapanyag_6722
Ajámnlom mindenki figyelmébe ezt a blogot is:
http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/07/cukrozott-suritett-tej-keszitese.html
A cukrozott sűrített tej esetében a kondenzálási eljárás után cukrot adnak a tejhez. Így sűrűbb, sötétebb színű terméket kapunk.
Cukrozott sűrített tejet elsőként Gail Borden állított elő iparilag, 1856-ban az Egyesült Államokban, mely eljárást a tejtartósítás terén az elsők között jegyzik.
Nagyon magas a kalóriatartalma; ahhoz, hogy egy csésze kondenzált tejből cukrozott sűrített tejet kapjunk, kb. 1 és 1/4 csésze cukrot kell hozzáadni és abban hevítés során feloldani.
A Nestlé 1911-ben szállt be a cukrozott sűrített tej gyártásába és Ausztráliában megnyitotta a világ legnagyobb gyárát
A cukrozott sűrített tej felhasználása is különbözik cukormentes változatától. Sok helyen pl. kávéba és teába teszik, ill. kenyérre is kenik, de italok, édességek alapjául is szolgálhat.
http://www.nosalty.hu/suritett_tej_alapanyag_6722
Ajámnlom mindenki figyelmébe ezt a blogot is:
http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/07/cukrozott-suritett-tej-keszitese.html
Krumpli leves
Hát erre a kajára is érvényes, hogy ahány ház annyi szokás és annyi íz.
Sőt nekem se szokot egyforma lenni :P
De azért az alapom mindig ugyanaz.
Én inkább krémesen szerettem (hagymával és ecettel:P )
Hozzávalók:
Sőt nekem se szokot egyforma lenni :P
De azért az alapom mindig ugyanaz.
Én inkább krémesen szerettem (hagymával és ecettel:P )
Hozzávalók:
- krumpli
- kolbász (füstölt cucc: szalonna, csülök stb)
- babérlevél
- köménymag
- tej
- liszt
Arányokat nem irtam, szemre csinálom meg, mikor mennyit akarok.
Megpucolom a krumplit, majd apró kockákra vágom.
Fogom a kolbászt és leszedem róla a belet (nem mindegyiknek jó). Kb. 2-3cm hosszúra hagyom és bevagdosom, mintha karikára szeletelném.
A krumplit és a kolbászt oda rakom főnni sóval, kb. 4 babérlevélel és egy nagy csipet köménymaggal.
Mikor a krumpli puha, akkor jó a kolbász is, mivel kicsikre vágtuk.
Jön a rántás: egy kevés olajon kb. 2púpos kanálnyi lisztett aranybarnára pirítok, majd egy kis pirospaprika rá, de akkor már a lángot elzárom. Hideg tejjel kb. 7dc de van, hogy 1 litert simán belenyomok, még akkor is ha kevesebb leves csinalok, ettől lesz jó krémes. Beleöntöm a levesbe még egyet forr és már kész is.
Lasagne
Ez egy igen kiadós étel.
Sok hús és tészta :P tiszta halál a gyomornak :)) de talán épp ezért is szeretik az emberek oly annyira.
Egyáltalán nem bonyolult bár elég hosszadalmasnak tűnik nem több mint egy töltött káposzta elkészítési ideje.
Sok hús és tészta :P tiszta halál a gyomornak :)) de talán épp ezért is szeretik az emberek oly annyira.
Egyáltalán nem bonyolult bár elég hosszadalmasnak tűnik nem több mint egy töltött káposzta elkészítési ideje.
Hozzávalók:
- lasagne tésztalap
- hát ha mindenki akar enni akkor 1kg darált hús
- 1 jó nagy hagyma
- 2-3 db sárgarépa
- 1-2 db fehérrépa
- fél zeller ha nagyobb akkor elég egy negyed is
- 1 konzerv darabolt esetleg egybe paradicsom (ezek hámozott parik) - a Pe..ybe nagyon jó áron van
- 1 paradicsompüré (én fél literes házit használok vagy 500g szoktam veni) - ezt is onnan szoktam venni
- egy kevés olivaolaj
- só
- bors
- oregánó
- rozmaring
- fokhagyma (szerintem 4 gerezd)
- 50g vaj
- 50g liszt
- kb 7-7,5dl tej
- szerecsendió
- reszelt sajt
Elkészítés:
1. A ragú:
A zöldségeket megtisztítjuk, összedaraboljuk és egy kevés olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (nyáron természetesen ez friss paradicsom) és egy kis húslevesel (amit 2 kockábol is lehet késziteni) felöntjük.
Jó puhára főzzük, fogunk egy turmixot és jól összepépesitjük (bébi papi).
A hagymát apróra vágjuk kevés olivaolajon megdinszteljük és jön rá a darálthús.
Jól megpiritjuk majd kicsi lángra vesszük és kb 10 percig kavargatva főzzük.
Jól megpiritjuk majd kicsi lángra vesszük és kb 10 percig kavargatva főzzük.
Hozzáadjuk a pépes zöldséget, a paradicsompürét és ezzel még jól összeröttyentjük.
2. Besamel:
A vajat felolvasztjuk (vigyázat hamar odapírul) majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
Folyamatosan kell kevergetni, mert összecsomósodik.
Kis lángon kb.10 percig, addig fözzük, amíg sürű szósz lesz.
Füszerezük szerecsendióval és sóval.
3. Összeállitás:
Egy tüzállóedényt kivajazunk vagy olivaolajozunk.
1 réteg: besamel mártás
2 réteg: lasagne lap
3 réteg: bolognai ragu
4 réteg: reszelt sajt
Mindezt addig folytatjuk mig alapanyagunk van.
A végén tésztalap - besamel - sajt legyen !!!
Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.
Én eleinte mindig megfőztem a tésztalapokat, de rájöttem, hogy ha jó állagú a besamel, akkor nem kell megfőzni, mert így gyönyürűen fognak állni a tésztalapok.
(eredeti recept: http://www.mindmegette.hu/bolognai-lasagne_2.recept)
Én eleinte mindig megfőztem a tésztalapokat, de rájöttem, hogy ha jó állagú a besamel, akkor nem kell megfőzni, mert így gyönyürűen fognak állni a tésztalapok.
(eredeti recept: http://www.mindmegette.hu/bolognai-lasagne_2.recept)
Én az első lasagnemet sok-sok zöldségel ettem, mert a raguba nem voltak összeturmixolva.
Akkor kicsit kevesebb húsi kell és nagyon guszta.
megjelent !!!
Mindenki figyelmébe ajánlom a KIFŐZTÜK magazint.
Valami receptett kerestem így rátaláltam szepyke szepsegtar.blogspot.com blogjára ami nagyon megtetszett és ott rátaláltam a kis magazinra.
Blogerrek receptjeiből van összeállitva. Elektronikus magazin.
Megjelent az idei első szám és nagyon remélem, hogy ez évben havonta kapunk újat.
Köszönöm!!!
http://kifoztuk.hu
Valami receptett kerestem így rátaláltam szepyke szepsegtar.blogspot.com blogjára ami nagyon megtetszett és ott rátaláltam a kis magazinra.
Blogerrek receptjeiből van összeállitva. Elektronikus magazin.
Megjelent az idei első szám és nagyon remélem, hogy ez évben havonta kapunk újat.
Köszönöm!!!
http://kifoztuk.hu
Az első recept amit megcsináltam belöle az a szölős pite volt, hát imádom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)