Összes oldalmegjelenítés

2011. november 1., kedd


Hasznalok sok mindent a hajamra, mert azon kivul, hogy el - el hanyagolom vagas szempontjabol, havonta  festem, igy hat eleg rendesen ki van teve a roncsolasnak. Balzsam, az szerintem alap..ezen felul hasznalok pakolast(maszkot) es hajvedo sprayt is, ez inkabb egy olaj.
Arra gondoltam, hogy lehetseges nem jol hasznalom oket, bar az utasitasokat mindig elolvasom, marcsak jo idototes a melegvizbe :) Szoval cikekket keresgeltem es ezeket talaltam:


A hosszú haj ápolása
Női Portál
Hollós Nikolett
2007-07-31
Töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek – ezeket a problémákat bizonyára mindenki ismeri, akinek hosszú haja van. Amin korábban csak az olló segített, azon ma már szelídebb hajápolási programmal is változtathatunk.
A hajmosásA hosszú haj a szálak tövénél hamar zsírosodik, ám egyébként jellemzően száraz, ezért döntő fontosságú a megfelelő hajsampon kiválasztása. Csak a hajtőre vigyük fel, majd alaposan masszírozzuk be – a fejbőrbe is. Leöblítéskor mindenhova jut a tisztításhoz elegendő sampon, de a hajvégek így nem válnak sprőddé.


A hajbalzsam
Bármennyire is sietünk a hajmosással, a sampon habjának leöblítése után kenjük be a hajvégeket ápoló hajbalzsammal, amely lezárja a mosás által kinyílt pikkelyréteget, eltömíti a porózus részeket. Így a megnyúlt szálak kellőképpen védve lesznek, ráadásul hajunkat sokkal könnyebben kifésülhetjük. A balzsam, vagy kondicionáló egyenletesebben eloszlatható, ha hígítva kerül fel a hajra.



Hajpakolás

Havonta kb. kétszer – erősen töredezett, festett haj esetében akár hetente is – ajánlott a hajmosást egy alapos hajpakolással befejezni. Az alaposan kiöblített hajat pakoljuk be tápanyagokkal teli hajpakoló anyaggal. Fóliával és egy puha törölközővel tekerjük be a fejünket, és hagyjuk rajta legalább 20-30 percig. Minél tovább marad fent a hajpakolás, annál jobban beszívódik a hajszálakba.


A haj öblítése

Rendkívül fontos az alapos öblítés. A sampont és balzsamot is tökéletesen el kell távolítani, hogy hajunk egészséges, ápoltan csillogó legyen. Máskülönben a fel nem szívódott hatóanyagok nehéz súlyként ragadnak a szálakra, így a frizura elnehezedik, valósággal a fejünkre lapul, elveszíti fényét. Addig kell öblíteni a hajat, amíg hab nélküli víz folyik belőle.



Hajvég ápolás


A hosszú hajszálak vége szinte mindig ki van téve a vállunkon történő súrlódásnak, és az időjárás viszontagságainak. Ezért fontos, hogy a hajvégek rendszeres ápolásban részesüljenek még akkor is, amikor éppen nincs szándékunkban hajat mosni. Használjunk rendszeresen – akár naponta – hajolajat, vagy hajvég ápoló krémet. A kezünkre egy mogyorónyit nyomva finoman simítsuk bele a sérült hajszálak végeibe. Ezt akár reggel, este megismételhetjük, a sérüléstől függően. 


Fésülködés és hajviselet

Hosszú hajunkat sokféleképpen hordhatjuk: befonva, feltűzve, vagy kibontva. Tincseink élettel telibbek, egészségesen fénylőek lesznek, ha minden este alaposan kikeféljük. A hosszú azonban hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, vagy kefével, illetve nagyon sűrű fogú, úgynevezett stilfésűvel sem. Legjobb a finom sörtéjű disznószőr fakefe, vagy a régi hagyományoknak megfelelő csontféű. Ez ugyanis nem sérti sem a fejbőrt, sem a hajszálakat. 



A hajvágásA hosszúra növesztett hajszálak egészséges szépségének megóvása érdekében természetesen nem mondhatunk le teljesen a rendszeres hajvágásról. Hat-nyolc hetente elegendő egy-két centivel megkurtítani a féltett tincseket. A szakszerű vágás egyébként is gyorsítja a haj növekedését. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a túlzott ritkító vágás is ártalmas, mert a hajszálak nem egyforma hosszúságban surlódnak egymáshoz, ezért könnyen eltörik egymást.


Ha nélkülöznöd kell a szép hajzuhatagot
Természetesen annak sem kell elkeserednie, akit az anyatermészet nem áldott meg szép, dús és hosszú hajjal. A különböző hajhosszabbítási- dúsítási eljárásoknak köszönhetően bárkinek lehet olyan hajkoronája, amelyet megálmodott magának. Nagyon fontos azonban, hogy csak olyan szakembert keressünk fel, aki tényleg mestere a szakmának, és a megfelelő minőségű hajat rakja be a saját hajunk közé. 









FORRAS:http://noiportal.hu/main/npnews-3485.html





Őrülten szexi - hosszúhaj-tippek

A férfiak nagy része úgy tartja, a szép haj a nők egyik leghatásosabb erotikus fegyvere. Bűvöld el őket!

Ha hódítani akarsz a fürtjeiddel:
  • Hordd kiengedve a hajadat, a libbenő tincsek szexi gondolatokat ébresztenek a pasikban!
  • A szigorú egyenes tincsek helyett viselj loknikat, ez a férfiak számára játékosságot sugall!
Mi, nők sokszor vágyunk pár centis frizurára, hiszen nem kell sokat bajlódni vele, és nagyon merész, öntudatos külsőt képes varázsolni a viselőjének. Ám a lelkünk mélyén mi magunk is tisztában vagyunk vele, hogy a nőiességünkhöz jobban passzolnak a hosszabb fürtök. Tévedés, hogy a nyári hőségben zavaró a hosszú haj! Már a vállig érő hajjal is játszadozhatsz, másodpercek alatt összefogható, nem kell attól tartanod, hogy elalszod a frizurádat, és számtalan variációban viselheted a hangulatodtól és az alkalomtól függően. Persze oda kell figyelned az ápolására, de ez nem ördöngösség, ha megfelelő eszközöket használsz.

Csak semmi agresszió!
Az erőszak a hajápolásban sem vezet semmi jóra. A legtöbbet a helytelen fésülködési és formázási szokásokkal árthatsz a hajadnak. Soha ne kapkodj, inkább lassan, tincsről tincsre haladva fésüld ki az összekuszálódott szálakat. Kezdd a hajvégeknél a fésülést, és amikor itt már akadálytalan a fésű útja, csak akkor fésüld át a tincset a hajtőtől kiindulva. A hosszú hajat ritka fogú fésűvel tudod a legkönnyebben kibontani. Esténként a fésű helyett, illetve után ragadj kefét, hogy megszabadulj a szennyeződésektől. Akár simítani, akár göndöríteni szeretnéd a tincseidet, válassz megfelelő terméket, amely biztosan nem túl forró, és speciális bevonat gátolja a hajszálak roncsolódását.
Vaddisznósörtéből készült hajkefe, a királyi családnak is szállító Kent manufaktúrából. A saját kis tisztítókeféjével könnyen tisztántarthatod.
Vaddisznósörtéből készült hajkefe a királyi családnak is szállító
Kent-manufaktúrából. A saját kis tisztítókeféjével könnyen tisztán tarthatod

A Remington S1051-es hajformázójával simíthatsz és göndöríthetsz is, a hőfokot te állíthatod be 130 és 230 fok között. (12990 Ft)
A Remington S1051-es hajformázójával simíthatsz
és göndöríthetsz is, a hőfokot te állíthatod be 130 és 230 fok között – 12 990 Ft

Legyél körültekintő a sampon kiválasztásakor!
A jó sampon onnan ismerszik meg, hogy istenien habzik. A milliónyi buborék nemcsak a szennyeződéseket pucolja le, hanem eltávolítja a hajadról és a fejbőrödről a felesleges zsírt és az elhalt hámsejteket, valamint a hajformázó és hajápoló szerek maradványait is. A sampont soha ne tedd közvetlenül a hajadra, hanem előbb kis vízzel habosítsd fel a tenyeredben. Rövid ideig masszírozd a hajadba, majd nem túl meleg vízzel addig öblítsd, amíg a hajszálak érezhetővé válnak az ujjaid között.

Júliustól teljesen megújulnak a Herbal Essences hajápolók. A „Hidrat-álom” fantázianevű család biztosan segít a hajadnak, hogy nyáron is megtartsa és pótolja a nedvességet.
Még a professzionális igényeket is kielégíti a Syoss Shine Boost sampon 1299 Ft.
Még a professzionális igényeket is
kielégíti a Syoss Shine Boost sampon –
1299 Ft
A sampon és a balzsam 699 Ft, a hajpakolás 1019 Ft.
A sampon és a balzsam 699 Ft,
a hajpakolás 1019 Ft

Ne ess kétségbe a kihullott hajszálak láttán!
Ha hosszú a hajad, akkor a hajmosás és a rendszeres fésülködés során természetesen kihulló hajszálak mennyisége is rengetegnek tűnhet. A szokásosnál is jobban hullik a hajad az évszakváltások során, a túlzott stressz esetén, és akkor is, ha a szervezeted energiaraktárai kimerülnek. Ilyenkor érdemes egy kúrával megerősítened a hajhagymákat, és extra ápolásban részesíteni a fejbőrödet. A gyógyszertárakban kapható La Roche-Posay Kerium hajhullás elleni hajápolót hosszú hajra is könnyen felviheted a mellécsomagolt pumpás fejnek köszönhetően. Ha legalább háromszor használod egy héten, akkor 6 hét alatt látványos javulást érhetsz el.
La Roche-Posay - 8 999 Ft
La Roche-Posay – 8999 Ft

Figyeld a csomagolást!
Csakúgy mint az arcápolók piacán, a hajápolók között is újabb és újabb elnevezésekkel találkozhatsz – a szérumtól a tincsélénkítőn keresztül a fényspray-ig –, és sokszor gondot okozhat, hogy ezeket mi célból és milyen sorrendben alkalmazd. Megkönnyíti a dolgodat, hogy a hajápolócsaládok csomagolásán egyre gyakrabban alkalmaznak számokat. Az egyes számot viselik a samponok, a kettest a balzsamok és a pakolások. Hármassal a szárítás előtti, míg négyessel a száraz hajra való formázókészítményeket jelölik. Az ötös a jele az úgynevezett finishkészítményeknek, például a hajfényspray-knek is. Vigyázat! Ne keverd össze ezt a fajta jelölést a hajfixálók erősségét jelző számokkal. Ebben az esetben egy egész számsort látsz a csomagoláson, amelyek közül egyet eltérő színnel jelölnek (egytől ötig terjedő skálán az ötös kiemelése azt jelenti, hogy extra erős tartást biztosít).

Alkalmazkodj a nyári kihívásokhoz!
A hosszú haj ellenségei:
  • drasztikus fésülés,
  • szoros, vékony hajgumik,
  • nem megfelelő samponok és balzsamok.
Napozáshoz, strandoláshoz fogd össze a hajadat, a legegyszerűbb, ha valami bolondos kontyba tekerd, de ha a kedved úgy hozza, be is fonhatod, és a végét feltűzheted. Ezzel megóvod a hajszálakat az összekuszálódástól, nem melegíti a hajad a nyakadat, és a tincseid így nem gátolják a barnulásodat sem. Mielőtt összefognád a fürtöket, kezeld a hajadat extra adag UV-szűrős kondicionáló-hidratáló krémmel vagy spray-vel, így biztosan nem sérülnek a hajszálaid.
FORRAS:
http://www.nlcafe.hu/szepuljunk/20090624/rulten_szexi_-_hosszuhaj_tippek/