Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 11., csütörtök

Hajápolás

Néhány tippet találtam és gondoltam megosztom másokal is.


ajpakolás zsíros hajra: Élesztő és kamilla
Keverjünk össze 1 dkg élesztőt 1 evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával. A pépet adjuk hozzá 2 tojás felvert habjához. Vigyük fel és finoman masszírozzuk a fejbőrbe, majd 20 perc múlva leöblíthetjük.
Hajpakolás száraz hajra: Sör és jojoba
2 dl langyos sörhöz adjunk 2 evőkanál jojoba olajat, majd a már megmosott hajat masszírozzuk át vele. Erősen száraz haj esetén 15-20 percre fenn is hagyhatjuk, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végül mossuk le, és kicsi samponnal újra átmoshatjuk hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Kitűnően kondicionálja a száraz, töredezett hajat.
Hajpakolás nagyon száraz hajra: tojás és méz
1 tojássárgájához keverjünk 2-3 evőkanál mézet. Vigyük fel a frissen mosott hajra, és fedjük le, majd egy óra múlva öblítsük ki. Fürdősapkával akár egész éjszakára fennmaradhat a pakolás. Reggelre azonban iktassuk be, hogy hajat is kell mosnunk.
Hajpakolás töredezett, gyenge hajra: sör és tojás
Pakolásként 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör táplál és tartást ad a hajnak, a tojás szintén táplálja, fényessé teszi a hajszálakat valamint segít korpa ellen is.