Összes oldalmegjelenítés

2014. november 3., hétfő

Oszi faradtsag

A leggyakoribb "betegseg"???...miert hivom betegsegnek...mert szornyu amit az ember testevel csinal es az emberek 90%at tuti erinti. Vannak azok a szerencses emberek akik eszre se veszik, hogy a nappalok rovidulnek es tudomast se vesznek rola, hogy reggel felkellek sotet van majd haza erekezek a melobol es sotet van...hmmmm...Az igazat megvalva engem se nagyon erdekel...ugyanugy elmegyek barhova, mert van idoerzekem es tudom, hogy attol meg, hogy korom sotet van meg mindig csak 18:00ora van es ez meg csak delutan, nem pedig este!!! Ez a legnagyobb bajom...hazaerkezem 18:00kor es jo estet koszonnek es ha ugy koszonok vissza vagy eleve ugy koszonok, hogy "Jo napot", akkor ramformednek, hogy mar este van....OK! Bocsi! Teny es valo, hogy sotet van es sehogyse jon ide a nap, de 18:00orakor meg nem este van....nyaron csak este 22:00van este???? Szoval ez nekem meg mindig nonszensz.
Visszaterve a faradtsaghoz: azt mondjak, hogy a nappalok rovidulesevel az agyaban talalhato mirigy az aki megbolondul a tul hamar sotetedestol, vagyis megsem! O csak teszi a dolgat! Ugy van beprogramozva, hogy ha sotet van akkor aludni kell, mert ez az emberi szervezet dolga. Szoval O is teszi a dolgat. Kar, hogy kicsit tulbuzgon...
Engem iden nagyon levert. Korulbelul 2 hete nem vagyok jo semmire. Allandoan az agyba fekudnek es kapcsolgatnam a TV-t a jo meleg takaro alatt. Sajnos ez kihatott az ujonnan kezdet mozagasomra is. Annyira faradt es erotlen voltam vagy csak annak ereztem magam, hogy mindentol elment a kedvem legfokepp attol, hogy lemenjek es szaladgaljak, biciklizek..sulyt emeljek. Igy hat a november 29-en kivaltott elso berletem szepen le is jart. A tegnapi setalgatasom viszont radobentett, hogy igenis nekem ez kell!!! es higyem el nem leszek faradt csak mig lemegyek es elkezdek szaladni. Erre ma mit talalok??? az oszi faradtsag ellenszerre a napi 8 oras alvas mellett, a mozgas! Egyebkent nekem mindig kell a napi 8 orai alvas kulonben ne szolj hozzam, mert meghalsz! Nah, de kell ennel tobb??? Nem! Megyunk es berletet ujitunk es legyozuk azt a franya faradtsagot.
A mozgas es kelloen elegendo alvas melle a sok zenehallgatast ajanljak. Hmm egy jo kis edzes mikozben szolnak a kedvenc felporgeto zeneim, juheee!
Ugyanakkor azt se feletsuk el, hogy a nyari vitamin domping utan, ilyenkor osz elejen - telen, mar nem tudjuk ezeket elvezni. Epp ezert van szukseg egy kis segitsegre. Most is a Magnezium+B6 komora, persze a legalabb 375mg-os kiszerelesre eskuszom es e melle egy altalanos A-Z multivitamin, ami szerintem barkinek segit. Evek ota hozzaszoktam, hogy olyan osszegeket fizetek ezekert, hogy bizony ketszer is meggondoltam, vegyek-e. Viszont ratalaltunk a Zig-Zag blokoknal talalhato, mara mar NON-STOPa valt gyogyszertarra, ahol nem tukmaljak rad a draga gyogyszert vagy nem mondjak, hogy csak ilyen kaphato, hanem igenis jo minosegu es "olcso" gyogyszereket ajanlanak. Ok ajanlottak a Zdrovit gyartottol a Magne B6-ot 375mg, ami 30db-os kiszerelesben kaphato mindossze 5lejert (1,1euroert). Hihetetlen!!! Evek ota legalabb 30lejt (az ugy 6-7euro) fizettem ugyancsak a magnzeium B6vitamin kombinacioert es csak, hogy pikansabb legyen, ezek max. 300mg-sak voltak. Szep!!!! Mostmar mas is oda jar es kepzeljetek a faterom nem kapott ilyen magneziumot, de ajanlottak helyette egy masikat mindossze 4lejert (ez ugybar nincs 1euro sem) es allitja, hogy sokkal jobb, mert meg anyira se faradekony, mint mikor az elozot hasznalta. Hozza kell tegyem, hogy ugyanez a gyogyszertar talalhato meg a Polgarmesteri hivatal mellett is. Nem reszletezem, mely az, eleg ha annyit mondok az ahol nem szabad megallni autoval, de megis allandoan 3-4 parkol elotte es ha bemesz legyen turelmed, mert rengeteg ember elfer kis helyen is:))
Menjunk a szabadba!!!!!!!!!!!! Egy jo ki vasarnapi program: Ocska piacozas. Mindenki imadja, csak nem mindenki hajlando felkelni, elmenni, turkalni...fujjj na nehogy mar...Viszont vannak akik nem lustak erre es egy jo kis mozgas melett barmit megvasarolhat ha ugyes, akkor igen jo aron. Azert ajanlom ezt mindenkinek, mert nekem is igy telet a tegnap delelottom es nagyon elveztem, na nem azert, mert baromi jo aron 2 csizmat es egy kabatot vettem magamnak, hanem, mert feltoltodtem energiaval.
Ugyanakkor arra gondoltam, hogy ugy fogok tenni, mint a Vadon Jani, elmegyek szoliba a D-Vitamin termelodes erdekeben. Tudom, azt is be lehetne szedni, meg tan van a multiba is, de igen csekely es allitolag ez a legtermeszetesebb teli-modja.
Szeloztetes!!!!!!!!!!! Nemcsak azert fontos, mert a halalra teli lelegzet szobaba friss levego is jut es oxigenhez jut az agyunk, de bizony a penesz megjelenesenek az elkerulesehez is segit.
Szines dolgok. Ra dobentem, hogy igenis szuksegem vannak a szinekre. Persze nem azokra amelyekre maskor. Nagyon jol eset latni egy oszi szerelest ami piros es kek kombinacioibol alltak. Hihetetlenul feldobott es szerintem mast is. En a munkahelyemen kedvem a szinek bevonasat egy-egy kep szines kinyomtatasaval. Kicsit mas, mint amim van es volt, de feltudom maskor is hasznalni es egy kicsit feldobja a napomat :)
Ugyanigy otthol is kezdem vagy legalabbis szeretnem bevezetni ezt a dolgot. Most eppen egy ajtodiszen dolgozom, amely legyen szines, de ne tul szines :)) a vegeredmenyt, majd megmutattom.