Hozzávalók:
fejenként 2 db nagyobb krumpli
bacon, vagy bármilyen szalonna
vöröshagyma
só
bors
majoranna
alufólia
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk és karikára vágjuk.
A hagymát szintén karikára vágjuk és a bacont a krumplinak megfelelő darabokra vágjuk.
Egy alufólia darabra johet a rakás: krumpli-só-bacon-bors-majoranna-hagyma, nah ezt még 2szer és az alufóliát összecsukni.
Minden személynek egy ilyen csomag.
Tűzforró sütőbe kb 1 óra alatt készen van.
Összes oldalmegjelenítés
2011. július 27., szerda
Almás párolt lilakáposzta
Hozzávalók:
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk majd vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.
A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral, borssal és ecettel ízesítjük.
1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.
A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.
Allitólag:Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát ugy kb 5dkg.
A káposztával együtt kell belerakni.
- 1 kg lilakáposzta
- 4-5 db újhagyma
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál cukor
- só
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
- 25 dkg alma
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk majd vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.
A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral, borssal és ecettel ízesítjük.
1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.
A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.
Allitólag:Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát ugy kb 5dkg.
A káposztával együtt kell belerakni.
Párolt savanyúkáposzta
Hozzávalók:
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta
A káposztát 1szer jól kimosuk.
A zsírt felolvaszuk, beleteszük a cukrot, melyet aranybarnára karamellizálunk.
Rateszuk a kinyomkodott káposztát, egy csipet sót es 4dl vizet. Ezt jól összeforgatjuk es bő félóráig fedő alatt pároljuk majd fedő nélkül addig forgatjuk, mig a víz elpárolog.
Ha esetleg keves a viz lehet potolni, a végén ugyis elpárolog.
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta
A káposztát 1szer jól kimosuk.
A zsírt felolvaszuk, beleteszük a cukrot, melyet aranybarnára karamellizálunk.
Rateszuk a kinyomkodott káposztát, egy csipet sót es 4dl vizet. Ezt jól összeforgatjuk es bő félóráig fedő alatt pároljuk majd fedő nélkül addig forgatjuk, mig a víz elpárolog.
Ha esetleg keves a viz lehet potolni, a végén ugyis elpárolog.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)