Összes oldalmegjelenítés

2011. január 17., hétfő

Sűrített tej

A sűrített tejet tejből, részleges vízelvonással állítják elő. Így víz újbóli hozzáadásával friss tejhez hasonló terméket kaphatunk.
A cukrozott sűrített tej esetében a kondenzálási eljárás után cukrot adnak a tejhez. Így sűrűbb, sötétebb színű terméket kapunk.
Cukrozott sűrített tejet elsőként Gail Borden állított elő iparilag, 1856-ban az Egyesült Államokban, mely eljárást a tejtartósítás terén az elsők között jegyzik.
Nagyon magas a kalóriatartalma; ahhoz, hogy egy csésze kondenzált tejből cukrozott sűrített tejet kapjunk, kb. 1 és 1/4 csésze cukrot kell hozzáadni és abban hevítés során feloldani.
A Nestlé 1911-ben szállt be a cukrozott sűrített tej gyártásába és Ausztráliában megnyitotta a világ legnagyobb gyárát
A cukrozott sűrített tej felhasználása is különbözik cukormentes változatától. Sok helyen pl. kávéba és teába teszik, ill. kenyérre is kenik, de italok, édességek alapjául is szolgálhat.
http://www.nosalty.hu/suritett_tej_alapanyag_6722
 Ajámnlom mindenki figyelmébe ezt a blogot is:
http://edithreceptjei.blogspot.com/2010/07/cukrozott-suritett-tej-keszitese.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése