jott a tesom szulinapja es hat en kitalaltam, hogy sutok neki egy olyan de olyan jo kis tortat:)
egyebkent nem szoktam sutni, esetleg egy kis muffint,mert nem tudok....akarhanyszor probalkoztam....haaattt
megtalaltam ezt a jo kis tortat a www.nosalty.hu oldalon
Az en tortam is pont olyan lett kiveve, hogy nem tettem korbe gyongyokkel, mert csak ezust szinut talalatam, az pedig nem igazan ment hozza.
Torta alap hozzavaloi:
Be kapcsoltuk a kis gorenje aragazunkat, maxi 8as fokozaton es neki alltam.
Elo vettem a tepsit, amit kibeleltem sutopapirral.
Kulon valasztottam a tojasfeherjeket a sargajatol.
A tojassargakat a cukorral es a csipet soval jo habosra mixereltem.
Hozzacsorgattam az 1 dl oolajat es megint mixer.
A tojasfeherjeket jo kemeny habba felvertem, persze azt is mixerrel, mert olyan praktikus.
A tojassargas masszahoz hozza adom a lisztet es a tojasfeherjehabot es szepen, lassa, osszekeverem. Nagyon ovatosan. Majd ezt a masszat kette osztom.
Az egyik marad siman, a masikba pedig megy az 1 ek kakao es a rum.
A tesit magam eleteszem es gyorsan mukodok: egy csik feher masszat ontok, majd kihagyok egy sort utana meg egy csik feher masszat, mig el nem fogy. Azutana gyorsan a kakaos masszaval pedig kitoltom a csikok kozti lyukakat (maradek csikokat). Olyan Gyozikes lesz, zebra csikos.
En nem tettem habzsakba, csak gyorsan huzogattam a csikokat.
30percre betettem a sutobe, de levettem 4es fokozatra.
Mig sult a teszta megcsinaltam a kremet.
Krem (joghurt torta)
Kavargattam, mert nem szabad forrni hagyni, mivel akkor a joghurt osszecsomosodik.Mikor elkezd forrni, akkor leveszem.
A tejszint habba verrem es szepen, ovatosan osszekeverem a mar lehult joghurttal.
Nah ekkor jon a munka:P
Fogom a piskotat, kiveszem a tepsibol, lekenem vekonyan egy kis eperlekvarral.
A piskotat feltekerem, mert mikor kihult elkezdem szeletelni es igy csikos kis csigak lesznek:|P
Elo vettem egy krumplitalalot , azt kibeleltem alufoliaval majd a csikos csigacskakkal, jott a krem aztan a gyumi, a maradek csikos csigacskak es megint alufolia.
Huto es hagyni egy napot allni es masnap jon a kalap csoda :)
egyebkent nem szoktam sutni, esetleg egy kis muffint,mert nem tudok....akarhanyszor probalkoztam....haaattt
megtalaltam ezt a jo kis tortat a www.nosalty.hu oldalon
Az en tortam is pont olyan lett kiveve, hogy nem tettem korbe gyongyokkel, mert csak ezust szinut talalatam, az pedig nem igazan ment hozza.
Torta alap hozzavaloi:
- 6 tojas
- 6 ek krisztalycukor
- 1 dl olaj
- 1 cs so
- 5 ek liszt
- 1 ek kakao
- fel rum esenc
Be kapcsoltuk a kis gorenje aragazunkat, maxi 8as fokozaton es neki alltam.
Elo vettem a tepsit, amit kibeleltem sutopapirral.
Kulon valasztottam a tojasfeherjeket a sargajatol.
A tojassargakat a cukorral es a csipet soval jo habosra mixereltem.
Hozzacsorgattam az 1 dl oolajat es megint mixer.
A tojasfeherjeket jo kemeny habba felvertem, persze azt is mixerrel, mert olyan praktikus.
A tojassargas masszahoz hozza adom a lisztet es a tojasfeherjehabot es szepen, lassa, osszekeverem. Nagyon ovatosan. Majd ezt a masszat kette osztom.
Az egyik marad siman, a masikba pedig megy az 1 ek kakao es a rum.
A tesit magam eleteszem es gyorsan mukodok: egy csik feher masszat ontok, majd kihagyok egy sort utana meg egy csik feher masszat, mig el nem fogy. Azutana gyorsan a kakaos masszaval pedig kitoltom a csikok kozti lyukakat (maradek csikokat). Olyan Gyozikes lesz, zebra csikos.
En nem tettem habzsakba, csak gyorsan huzogattam a csikokat.
30percre betettem a sutobe, de levettem 4es fokozatra.
Mig sult a teszta megcsinaltam a kremet.
Krem (joghurt torta)
- 12 ek porcukor
- 25g zselatin - en 2 db Dr,Oetker-t hasznaltam
- egy nagy Zott gyumi joghurt
- 5dl habtejszin
- es gyumiii, amennyi belefer vagy inkabb belenkfer
Kavargattam, mert nem szabad forrni hagyni, mivel akkor a joghurt osszecsomosodik.Mikor elkezd forrni, akkor leveszem.
A tejszint habba verrem es szepen, ovatosan osszekeverem a mar lehult joghurttal.
Nah ekkor jon a munka:P
Fogom a piskotat, kiveszem a tepsibol, lekenem vekonyan egy kis eperlekvarral.
A piskotat feltekerem, mert mikor kihult elkezdem szeletelni es igy csikos kis csigak lesznek:|P
Huto es hagyni egy napot allni es masnap jon a kalap csoda :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése