Összes oldalmegjelenítés

2011. július 27., szerda

Almás párolt lilakáposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg lilakáposzta 
  • 4-5 db újhagyma 
  • 10 dkg vaj vagy margarin 
  • 1 evőkanál cukor 
  •  
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors 
  • 1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet 
  • 25 dkg alma

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk majd vékony csíkokra vágjuk. 
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.
A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral, borssal és ecettel ízesítjük.
1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk. 
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.
A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.
Allitólag:Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát ugy kb 5dkg.
A káposztával együtt kell belerakni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése