- 1 kg lilakáposzta
 - 4-5 db újhagyma
 - 10 dkg vaj vagy margarin
 - 1 evőkanál cukor
 - só
 - 1 mokkáskanál őrölt feketebors
 - 1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
 - 25 dkg alma
 
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk majd vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.
A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral, borssal és ecettel ízesítjük.
1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.
A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.
Allitólag:Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát ugy kb 5dkg.
A káposztával együtt kell belerakni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése