Rengeteg ciket (blogokrol is) olvastam a vasarlasal kapcsolatban.
Az igazasg az, hogy mi is kezdunk nagyon "elnyugatosodni", azaz kenyelmesedni.
Gyermek koromban minden hetvegen piacra mentunk, persze akkor meg nem is voltak hyper-szuper marketek.
Ez a szokas megmaradt nalam, mert azert van egy csomo dolog amit a mai napig is csak a piacokon, a marketeken lehet megvasarolni.A piacokon valo zoldseg vasarlasa kapcsolatban csak annyit szeretnek gyorsan megmliteni, hogy rengetegen nagybanisoktol vasaroljak meg es kitudja honnan jott...
Persze en is szeretek bemenni egy nagy boltba es mindent megvenni betenni a kocsiba es mar otthon is vagyok.
A nagyon rossz dolog az az, hogy ha tudom en huslevest akarok keszitenni a hetvegen egy kis rantott husal es krumpli purevel, akkor megnezem mit kell vegyek es persze meg egy csomo minden baromsagot is megveszek.
Listat szoktam irni, amit ugy csinalok, hogy a hutore van teve a papiroska es barmi is elfogy azt rogtohn felirom.
Ez jo olyan szempontbol, hogy ha epp olyasmi fogyik el amit azert hasznalgatunk, az akkor mindig lesz otthol.
Viszont nem jo olyan szempontbol, hogy ezaltal megveszek egy csomo olyan dolgot is amit masal is helyetesiteni tudnek.
Bizony el kellet teljen egy kis ido mig erre rajottem, de szerencsere sikerult.
Azota mondhatom azt, hogy odafigyelek mit veszek meg. Erre egy konkret pl. tudok mondani.
Vannak ugyebar a reklamok amik arra szolgalnak, hogy vedd meg ezt, mert ez erre jo; ved meg azt, mert az arra jo, de meg ezt is ved meg es akkor neked azza NEKEM (a cegnek) nagyon jo. Nekik jo, de lehet nekem nem feltetlenul (csalodtam mar jo sok termekben).
Szoval van egy termek amit nagyon szeretek es persze megejelent a bovitett valtozatu kis csaladja.
Eddig csak egy eros klorhatasu tisztitoszer volt, most mar van konyhai es furdoszobai tesvere is. Huuu, hat nekem ez kell es megalltam valogatni. Megneztem, hogy mibol is van es mire is jo, mire kiderult, hogy az osszes ugyanaz a hagyomanyos klorhatasu tisztitoszer mint amit mar evek ota hasznalok az egesz lakas tisztitasara.
Ennivalora nem tudom azt mondani, hogy hat bizony ezt nem kellet volna, mert ha elall, akkor bizony fel lehet hasznalni, tehat nem tudom azt mondani, hogy pluszba vasaroltunk vagy, hogy hulyesegre koltottuk volna el a penzunk.
Viszont azt se lehet csinalni, hogy feltoltjuk magunkat: muzlivel, csipsel, majpastetomal, felvagottal....
Rajottem, ha viszont nincs otthol biztos egy jo sandwichre vagyom...valyon miert???
Most olvastam egy nagyon jol hangzo kis modszert: jol lakottan kell leulni es egy kicsit tervezni, meg pedig elore megtervezni a heti menut es felirni azokat a dolgokat, amire szuksegunk van.
Ez nagyon nehez lesz, de megprobalom. Mikor dietaztam majdnem egy hetre elore terveztem, tehat meg kell probaljam most is, ha megint nem akarom magam telitomni.
Altalaban ugy szokatm csinalni, hogy van egy par dolog ami mindig jo ha van otthol es szinte barmit lehet fozni. Nalam ezeke a dolgok: csirkemell, csirkecomb, disznocomb. Ezekbol a husokbol mar szinte barmit lehet csinalni.Persze zoldesg is kell: repa, krumpli, feherrepa es zeller, szerintem ez az alap. Es azutan jonnek a szezonalis zoldsegek es ha gyumi, akkor mindenfelekeppen a szezonalis gyumiket ajanlom.
Ez az en rovid bar nem rovidre sikerult utmutatom, marcsak en kell betartsam:P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése