Padlizsánnal töltött gomba
Hozzávalók :
- 40dkg padlizsán,
- 1dl olívaolaj,
- 10szál friss bazsalikom,
- 1szál póréhagyma,
- fél hagyma,
- 10dkg kaliforniai paprika,
- 1dl paradicsomlé,
- 8db sampinyon gomba,
- 1gerezd fokhagyma,
- csipet só,
- őrölt bors,
- 5dkg vaj.
A padlizsánt megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk, és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütőben 20 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése