Összes oldalmegjelenítés

2012. május 4., péntek

Padlizsánnal töltött gomba


Hozzávalók :

  • 40dkg padlizsán, 
  • 1dl olívaolaj, 
  • 10szál friss bazsalikom, 
  • 1szál póréhagyma, 
  • fél hagyma, 
  • 10dkg kaliforniai paprika, 
  • 1dl paradicsomlé, 
  • 8db sampinyon gomba, 
  • 1gerezd fokhagyma, 
  • csipet só, 
  • őrölt bors, 
  • 5dkg vaj. 
A padlizsánt megtisztítjuk, és kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon sütjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, félretesszük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Az egész gombákat jól megmossuk, a törzsét levágjuk, és papírtörlővel szárazra itatjuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk. Alufólia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufóliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütőben 20 percet sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése