Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 25., csütörtök

Kések


Szakácskések: általában 7-25cm közötti hosszúságúak. Jó ha legalább 3 különböző méretű van.
Aminap egy nagyon érdekes dokumetumfilmet láttam, ahol egy japán úriember aki amerikába él nagyon jó minőségű japán késeket árusít amerikában és mert kihalófélbe van e szakma, elment Japánba és egy idős bácsi tanította meg az alapokra. Hát mit mondjak, nem vállalnám a köszörűlést...
Hámozókések: ezek kis méretű kések gyümölcsökhöz és zöldségekhez.
Csontozókés: ezek vékony pengéjű kések, ívelt hegyel, hogy a nehezen hozzáférhető részeket is elérje.
Filézőkés: ezek hajlékony és vékony pengéjű kések.
Kenőkés: hajlékony, kerekített végű kések (én általában ha tudok olyat szerzek be ami egy kicsit szélesebb)
Fogazott kés: a piskóták, kenyerek és péksütemények vágáshoz valók.
Szeletelőkés és húsvilla: ezeket általában szettben árulják. Egy hosszú pengéjű késből és egy kétágú villából áll. A kés markolatának a penge felőli végén egy támaszték védi a hüvelykujjakat.
Aprítókés: ezek félköríves pengéjű kések, mindkét végén függőleges nyéllel.
Fenőacél: nagyon jó ha van a háznál, csak sajnos nem mindenki tudja őket megfelelően használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése