Összes oldalmegjelenítés

2011. május 15., vasárnap

Kolozsvari rakott kaposzta

Ha mar unjuk a toltott kaposztat, akkor egy kicsit maskepp.

Hozzavalok:


  • 1.5kg savanyu kaposzta
  • 1kg daralt hus
  • kb. 200-300gr rizs
  • nagy fej hagyma
  • tejfol
  • so, bors, pirospaprika

1. A kaposztat mossuk at folyoviz alatt. Egy keves kis vizzel tegyuk fel, hogy puhuljon meg. Mikor mar jol megpuhult es a szine is atlatszobb, akkor kesz. Ez kb. 15-20perc.
2. A hagymat vagjuk apro kockara tegyuk fel egy keves olajba piritsuk uvegesre majd hozza adjuk a daralthust. Ezt jol megpiritjuk es megfuszerezzuk: so, bors es pirospaprika, amolyan porkoltnek csinaljuk meg. Mikor jol atsult a husi elzarjuk.
3. Jol megmosuk a rizst es felteszuk 2szer annyi vizbe fonni. Nem kell teljesen puhara fozni.

4. Fogunk egy kozepes tepsit, ha lehet inkabb kisebb legyen de jo magas. A porkolthus alol kikanalazuk a zsirt amit a tepsi aljaba ontunk. Jon a parolt kaposzta fele, amit jo szorosan lerakunk. A kaposztara jon a husi. A husira pedig a fott rizs. Az 
utolso reteg pedig a kaposzta maradt fele. Persze ha akarjuk lehet tobb reteget is csinalni, ez mar csak variacio kerdese. A tetejere pedig vastagon tefol. En ajanlom, hogy minden reteget nyomkodjunk meg jol, mert mikor kiveszuk egybe marad es nem dol el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése