Sőt nekem se szokot egyforma lenni :P
De azért az alapom mindig ugyanaz.
Én inkább krémesen szerettem (hagymával és ecettel:P )
Hozzávalók:
- krumpli
- kolbász (füstölt cucc: szalonna, csülök stb)
- babérlevél
- köménymag
- tej
- liszt
Arányokat nem irtam, szemre csinálom meg, mikor mennyit akarok.
Megpucolom a krumplit, majd apró kockákra vágom.
Fogom a kolbászt és leszedem róla a belet (nem mindegyiknek jó). Kb. 2-3cm hosszúra hagyom és bevagdosom, mintha karikára szeletelném.
A krumplit és a kolbászt oda rakom főnni sóval, kb. 4 babérlevélel és egy nagy csipet köménymaggal.
Mikor a krumpli puha, akkor jó a kolbász is, mivel kicsikre vágtuk.
Jön a rántás: egy kevés olajon kb. 2púpos kanálnyi lisztett aranybarnára pirítok, majd egy kis pirospaprika rá, de akkor már a lángot elzárom. Hideg tejjel kb. 7dc de van, hogy 1 litert simán belenyomok, még akkor is ha kevesebb leves csinalok, ettől lesz jó krémes. Beleöntöm a levesbe még egyet forr és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése